Kwaliteit

Belgrani werkt hard om de meest veeleisende klanten tevreden te stellen. Op die basis heeft het bedrijf een internationale positie veroverd.

Productie

Belgrani beschikt over twee productielijnen. Eén lijn wordt gebruikt voor de serieproductie van bladen en de andere lijn, waarvan de CNC-machine deel uitmaken, richt zich op de productie van spoelbakken en designkeukens.

Serieproductielijn
De serieproductie van werkbladen voor keuken, badkamer en toonbanken omvat de volgende fasen:
1e fase – selectie van de plaat: De steen die voldoet aan de eisen van de klant wordt opgehaald uit de "opslag" en vervoerd met behulp van de brugkraan.
2e fase – snijden van de plaat: Onze machines snijden de plaat met grote precisie.
3e fase - afwerking van de randen: De platen worden voorzien van een schuine of ronde afwerking of een samenstelling daarvan.
4e fase – versteviging en maken van de openingen: Voordat de openingen worden gemaakt (kookplaat en spoelbak) worden die gebieden verstevigd met stalen strips om de weerstand te verhogen.
5e fase - afwerking: De laatste details worden bijgewerkt.
6e fase - kwaliteitscontrole: Met extreme precisie wordt de kwaliteit van het eindproduct gecontroleerd.
7e fase - verpakking: Het product wordt klaargemaakt voor een veilig vervoer door de klant.
Alle fasen van deze productielijn worden met water uitgevoerd.
 
Productielijn designkeukens
Deze productielijn maakt gebruik van computergestuurde CNC-machines die zorg dragen voor een automatisch schuring, druipranden, afronding van de randen en polijsting. Op deze lijn kunnen hoogwaardige producten in recordtijd worden gefabriceerd, evenals massieve stukken en keukens met een complex design.
Met gebruikmaking van de meest geavanceerde technologie zorgen de CNC-machines van Belgrani voor een eindresultaat met grote perfectie.

Basismaterialen
Belgrani is gericht op de productie van onderdelen in de volgende materialen:
Dekton
Silestone
Granieto
Quartz Compac
We kunnen eventueel projecten in andere materialen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld marmer.

Afmetingen
Ondanks dat er geen standaardafmetingen zijn voor de platen in natuursteen, aangezien de blokken door de steenhouwerijen in verschillende afmetingen worden aangeleverd, kunnen we de maximumafmetingen wel ongeveer aangeven.
Maximumafmetingen (bij benadering) van de platen natuursteen:
* Breedte 1,50 m.
* Lengte 2,70 m.
* Meest gebruikelijke dikte van de bladen is 3,00 cm.
De dikte varieert van 2,00 cm tot 12,00 cm.
Bij de keuze van het basismateriaal is het volgende van belang: graniet en marmer zijn natuurlijke producten en de kleur, korrels en aders kunnen daarom variëren. Belgrani verwerkt Portugees natuursteen, buitenlandse natuursteen en Silestone, een composiet, samengesteld uit kwarts, siliciumdioxide en polyesterhars. We hebben een uitgebreide collectie graniet, een harde rots met hoge weerstand en resistentie, in verschillende kleurschakeringen zoals grijs, roze, geel, wit, blauw en zwart. Het feit dat wij alle soorten natuursteen verwerken, maakt dat wij een grote verscheidenheid aan producten kunnen produceren.

Composieten zijn samengestelde materialen die goed bestendig zijn tegen schokken, zuur en krassen en bestaan uit siliciumdioxide en kwarts, polyesters en pigmenten en overige vulstoffen. Het kan in talloze verschillende kleuren worden uitgevoerd en gebruikt voor uiteenlopende toepassingen, met name in keukens, wastafelbladen, vloeren en trappen. Het wordt vervaardigd in platen met grote afmetingen van 3,04 m x 1,35 m / 1,40 m, in drie verschillende diktes: 1,20 cm; 2,00 cm en 3,00 cm.