Veelzijdigheid

Tampos de cozinha ou de mesa os mais variados, lareiras, revestimentos de chão e de parede, pingadeiras para muros ou janelas, lavatórios, etc. Conte com a Belgrani no seu projecto.

Produtos

Van een traditionele rechthoek tot de meest originele golflijn; wij maken alle vormen werkbladen voor keukens en badkamers. Maar er is meer. Alhoewel Belgrani zich heeft gespecialiseerd in de productie van werkbladen, voeren wij ook andersoortige projecten uit, zoals haarden, trappen en speciale omlijstingen.
Al onze projecten worden met de hoogst mogelijke kwaliteit uitgevoerd. Naast de producten die onze ontwerpers ontwikkelen, houden wij wel van een uitdaging. Hoe ingewikkeld ook, wij voeren uw project tot in de puntjes uit.
Ontwerp in steen: de specialiteit van Belgrani. Hoe ingewikkeld ook, wij voeren uw project tot in de puntjes uit.

Technische informatie

Vanwege hun grote veelzijdigheid kunnen de producten van Belgrani voor diverse toepassingen worden gebruikt. Niet alleen werkbladen voor keukens en badkamers, maar ook trappen, vloeren en bekledingen, zowel voor buiten als binnenshuis, kunnen in drie materialen worden uitgevoerd: marmer, graniet of composiet (Silestone®, Compac, StoneLight, etc.).

Hier vindt u gedetailleerde informatie over de verschillende toepassingsmogelijkheden van de Belgrani producten.

Wij ontwerpen en produceren gebruiksobjecten volgens functionele en esthetische criteria om uitvoering te geven aan de ontwerpen van een designer of architect. DESIGN IN STEEN is het belangrijkste product van Belgrani. Onze designers hebben standaardmodellen ontworpen voor stenen wasbakken, spoelbakken, keukeneilanden en haarden, met elegante en hedendaagse vormen. Wij hechten waarde aan de esthetische kwaliteit van natuursteen en maken gebruik van de helderheid van de regelmatige hardheid. De harmonie van de cirkel, de piramide en de kubus worden verbonden aan de nobelheid van natuursteen.

STANDAARD WERKBLADEN
Naast alle combinaties die u kunt maken met onze oplossingen voor druipranden in het blad, kunt u voor uw keuken ook kiezen uit standaardmodellen werkbladen, uitgevoerd in natuursteen of composiet (Silestone®, Compac, StoneLight, etc.). Alle werkbladen hebben standaardmaten zodat inbouw apparatuur gemakkelijk kan worden geïntegreerd.
• Kleur van de grondstof (marmer, graniet, composiet (Silestone®, Compac, StoneLight, etc.).
• Dikte van de steen (u moet rekening houden met een minimumdikte).
• Ontwerp voor het afvoersysteem van het water (wij hebben een aantal oplossingen voor u, bijvoorbeeld met gebogen lijnen).
• Maten van meubels en huishoudelijke apparaten die op of boven het werkblad worden geplaatst.
• Vorm, afmetingen, merk en referentie van de spoelbak.
• Aantal spoelbakken (één of twee).
• Afmeting van de opening voor de kraan.
• Afmeting van de afvalvermaler.

Er zijn ontelbaar veel vormen voor keukenbladen, vanaf de standaardmodellen Belgrani, zoals te zien in onze brochure, tot aan alle mogelijke combinaties die u wilt maken met onze mogelijkheden voor druipranden. Als u dat wenst kunt u uw eigen, exclusieve model creëren. Dit soort werkbladen worden gemaakt vanaf een projectomschrijving op een schaal van 1:50 of 1:20, in Autocad®, waarop alle details voor de juiste uitvoer staan aangegeven.

STANDAARD KEUKENEILAND
Dit is een moderne oplossing voor uw keuken waarbij alle functies geïntegreerd zijn rond een groot centraal werkblad. De eenheid bestaat uit een afwasmachine, fornuis, een houten werkblad voor de bereiding van voedsel en een eettafel.

HAARDEN
Voor het ontwerp van haarden kunnen wij concave en convexe vormen uitwerken door gebruik te maken van het volledige vermogen van onze CNC-machines. Daarmee bereiken wij een grote perfectie.

DRUIPRANDEN
Belgrani heeft oplossingen voor het aanbrengen van druipranden met verschillende vormen en ontwerpen. U kunt de voor uw project meest toepasselijke kiezen.

OPENINGEN
Wat dat betreft zijn de ergonomische kwesties van groot belang. Behalve de opening voor de kraan dient u ook de plaats te bepalen waar u een eventuele afvalvermaler wilt plaatsen. Daarbij moet rekening worden gehouden met de dikte van de smetplint (ongeveer 1,5 cm diepte).

SMETPLINT
Deze lijst wordt tegen de muur geplaatst om esthetische redenen of om de muur te beschermen tegen water. Hij kan ook dienen om onregelmatigheden te verdoezelen in de muur waar het blad tegenaan wordt gezet. Smetplinten zijn doorgaans rechthoekig, alhoewel ze ook andere vormen en verschillende maten kunnen hebben. Meestal worden ze gemaakt uit hetzelfde materiaal als het werkblad (natuursteen of Silestone®), met een afmeting van 1,5 cm dikte bij tussen de 4 en de 7 cm hoogte. Andere maten zijn mogelijk.
De bovenkant van de smetplint kan al dan niet worden afgerond, afhankelijk van de afwerking die u kiest voor het werkblad.

KEUKENPLINTEN
Wij produceren ook plinten die de onderrand van uw meubels beschermen. De plinten hebben diverse maten en vormen een stenen omlijsting die de onderrand van het meubel verfraaien. Plinten worden uitgevoerd overeenkomstig de projectbeschrijving waarin de volgende gegevens dienen te staan:
• Kleur 1 van het basismateriaal
• Eenheden
• Dikte.

STRUCTUURVERSTERKING
Omdat het een natuurproduct betreft is het maken van openingen in steen van invloed op de kracht van het materiaal. Daarom dringt Belgrani middels een computergestuurd systeem een stalen versteviging aan van 1,2 mm dikte om de weerstand van het blad te verhogen.

OPDIKKING
Alle werkbladen van Belgrani zijn voorzien van opdikking die, net als de stalen versteviging, worden gemaakt door onze computergestuurde machines. Deze onderdelen worden over de hele lengte en, indien van toepassing, aan de zijkanten aangebracht. Zo wordt voorkomen dat het water naar beneden drupt over de deuren en laden van het meubel.

BASISMATERIALEN
Wij beschikken over een groot assortiment marmer en graniet, afkomstig uit de hele wereld. Het feit dat wij alle soorten natuursteen, afkomstig uit alle windstreken, verwerken, evenals composiet (Silestone®, Compac, StoneLight, etc.), maakt dat wij een grote verscheidenheid aan producten kunnen produceren, naar wens van de klant.

De composieten zijn samengestelde materialen die zeer absorptie- en schokvast zijn en verder goed bestand zijn tegen zuur en krassen. Composiet bestaat uit siliciumdioxide en kwarts (95%), polyesterhars (4%), pigmenten en overige toevoegingen (1%). Het wordt in 38 verschillende kleuren uitgevoerd en gebruikt voor uiteenlopende toepassingen, met name in keukens, wastafelbladen, vloeren en trappen. Het wordt vervaardigd in platen met grote afmetingen van 3,04 m x 1,35 m/1,40 m, in drie verschillende diktes: 1,20 cm; 2,00 cm en 3,00 cm.

Het kleurenpalet van Silestone® omvat de series: STELLAR, MITHOLOGY en MESOPOTAMIA.